Autor: 021.rs

Novi Sad
29.09.2021.
07:39 > 07:46
Dve osobe povređene su u saobraćajnim nezgodama koje su se juče dogodile u Novom Sadu.
  • naca

    29.09.2021 12:33
    U vezi saobraćajne nesreće na Klisi,bila sam u kolima na semaforu i videla sve. Sportski beli mercedas,nenirmalnom bezinom,uleće u raskrsnicu kod crkve. Preleteo preko ivičnjaka,pokosio nesrećnu ženu,nekako izmanevrisao vrativši se na kolovoz i pobegao u pravcu grada Sentandrejskim bulevarom. Sve se odigralo u pet sekundi.
  • Trotoar

    29.09.2021 11:56
    @Ognjen
    29.09.2021 • 08:06
    "Mislite na bicikliste"



    Biciklisti, mislite na pesake.
  • Vlada

    29.09.2021 11:38
    @Wilder

    Kad god neko kaže "ne mogu da vidim biciklistu koji ide preko prelaza 20 na sat, treba da siđe sa bicikla" da se to upotrebi kao osnov za oduzimanje dozvole na osnovu ličnog priznanja da osoba nije sposobna da učestvuje u saonraćaju.
  • igor_t

    29.09.2021 10:53
    @Ognjen @Wilder
    To sto je njega nesto omelo ili se nije koncentrisao ne opravdava sto je prolazio na uslovno kada je bilo pesaka i biciklisata koje mora da propusti. Cak sta vise, mislim da je i namerno krenuo, da se on provuce, iako ce stati odmah nakon pesackog i nece se odmah ukljuciti na bulevar.

    Ja kao pesak i biciklista uvek pogledam na ove sto imaju uslovno jer se u 80% slucajeva desi da vozac automobila krene i ne mari za pesake i bicikliste. Ili pak krene zajedno sa pesacima, pa stane preko staze za bicikl, pa onda ne moze da se prodje od njega.

    @Wilder, na tom prelazu postoje staze za bicikliste i ne mora da se sidje i gura bicikl. Ali takodje na tom prelazu prakticno uvek moras da vozis mimo staze za bajs, jer gomila pesaka ide tom stazom bez ikakve ideje da je to staza za bicikliste.

    Dosta vise terora nad biciklistima i pravdanje vozaca automobila i pesaka.

    Kada bih snimao sat vremena voznje po gradu videli bi kolicinu prekrsaja prema biciklistima koje cine drugi.

    Naravno, nisu ni svi biciklisti cvecke i oni cine prekrsaje u voznji, ali kolicina nepostovanja biciklista i staza za bicikle je frustrirajuca.
  • Nimbus

    29.09.2021 10:22
    @Wilder
    Prosto mi je neverovatno da ovo zvuci kao opravdanje za vozaca automobila, koji je oborio biciklistu na pesackom prelazu.
    Biciklisti smeju da predju vozeci bicikl, ako prelaz ima deo za bicikliste, tj. ako je u produzetku biciklisticke staze.
    A o tome koliko je bicikl najnebezbednije saobracajno sredstvo, zamisli hipoteticku situaciju da u saobracaju ne postoje automobili, nego samo biciklisti i pesaci. Koliko bismo imali povredjenih i poginulih?
  • Wilder

    29.09.2021 09:05
    Prelaz
    Obaveza bicikliste je da svoj bicikl pregura preko pešačkog prelaza a ne da u punoj brzini uleće na isti vozači nisu u prilici da ih vide niti da reaguju bicikl je najnebezbednije sredstvo za prevoz ne treba dozvola niti tehnički pregled maloletna deca ga voze po putu i sl.
  • /

    29.09.2021 08:14
    /
    a sta je bilo sa bih tablicama u bogdana suputa?
    jel bio lancani sudar ili udario okolna vozila ili se samo sklonio sa strane
  • Ognjen

    29.09.2021 08:06
    Mislite na bicikliste
    Bio sam na suprotnoj strani raskrsnice kod Futoške sinoć i video šta se desilo. Pešaci i biciklisti su imali zeleno a siva tojota, dolazeći iz Jevrejske je imala uslovno desno. Vozač, po izgledu dovoljno iskusan, nije bio dovoljno skoncentrisan ili mu je nešto omelo pažnju pa se nije zaustavio na uslovno. Biciklisti se kreću većom brzinom od pešaka i to što ih nema na prelazu kada vozač vidi raskrsnicu sa 5 metara, ne znači da ih neće biti jer je njihovo zeleno. Isto važi i pri skretanju desno i ukrštanju sa bic. stazom bez semafora. Zbog takvih nepažnji i nepromišljenosti, svedoci smo svakodnevnog obaranja biciklista u gradu. Dokle???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna